Beschikbaarheid

Nieuw

Ligging

 

UW VAKANTIE IN DE ARDECHE

De Ardèche heeft vele verrassingen voor u in petto, wij nodigen u uit enkele daarvan te ontdekken. Om u alvast een voorproefje te geven van de mogelijkheden tijdens uw verblijf op camping Bel’Air, hebben wij een aantal van de mooiste bezienswaardigheden aangegeven op onze kaart. Wij wensen u een fijn verblijf…

Klik op de icoontjes voor meer informatie over elk punt...

                                 

ST MARTIAL MEER

Lac St Martial Lac St Martial

In het hart van de bergen van de Ardèche, op 850 meter hoogte ligt het kunstmatige meer van Saint-Martial. Dit grote water oppervlak wordt erg gewaardeerd door zwemmers. Hij bevindt zich aan de voet van de Mont Gerbier de Jonc. De activiteitenbasis biedt vele sportieve en gezellige activiteiten aan: trampoline, waterfietsen, volleybal, surfplanken, kanoën etc.

MONT GERBIER DE JONC

Mont Gerbier de Jonc Mont Gerbier de Jonc

In het reliëf van de Mont Gerbier de Jonc, aan de poorten van het centrale massief, ontspringt de Loire, de langste rivier van Frankrijk. Deze oude vulkaan met haar herkenbare vorm en rotsachtige silhouet heeft een hoogte van 1551 meter. Een beklimming te voet kost ongeveer één uur, maar het mooie uitzichtpunt op de top met zicht op het landschap van de Ardèche, is die moeite zeker waard. De Mont Gerbier de Jonc is sinds 1933 opgenomen in de lijst met bijzondere omgevingen in Frankrijk.

MEER VAN ISSARLES

Lac d'Issarlès Lac d'Issarlès

In de Haute Ardèche, bevindt zich het meer van Issarles, dit natuurlijke meer van 97 hectares ligt in de krater van een oude vulkaan op 1000 meter hoogte. Dit meer biedt u de mogelijkheid om te zwemmen in een water van exceptionele puurheid en een aangename temperatuur (in de zomer surveillanten aanwezig). Uiteraard is het ook mogelijk om zich te vermaken met andere wateractiviteiten zoals kanoën, waterfietsen of windsurfen. Daarnaast biedt een wandelpad u de mogelijkheid om een rondje om het meer te maken.

WATERVALLEN VAN RAY PIC

Cascade Ray Pic Cascade Ray Pic

Aan de poorten van een klein dorpje op de “route de la montagne ardèchoise”, heeft de rivier Bourges een doorgang gemaakt door de basaltrotsen van de vulkaan Ray pic en werpt zich van een hoogte van 60 meter in twee watervallen naar beneden. De tweede waterval is, met een hoogte van 35 meter, een van de meest spectaculaire plekken van de Ardèche. Om de waterval te kunnen bewonderen is er een platform ingericht tegenover de waterval, bij aankomst ter plaatse.

TOERISTISCHE TREIN

Train Touristique Train Touristique

Aan boord van een dieseltrein uit de jaren ’60, neemt de toeristische trein van de Ardèche Meridionale u mee langs viaducten en tijdloze stenen dorpjes voor een rit van 14 kilometer tussen Vogue en Jean le Centenier. Door de snelheid van deze trein uit de jaren 60 (tussen de 20 en 40 km/u), heeft u alle tijd om te genieten van het heuvelachtige landschap bedekt met wijngaarden. Langs de route worden u diverse stops aangeboden zodat u dorpjes kunt bezoeken of regionale producten kunt proeven.

VOGUE

Vogüé Vogüé

Liggend tussen de Gorges de l’Ardèche en de bergen van de Ardèche, maakt Vogüe deel uit van de “mooiste dorpen van Frankrijk” en de “dorpen met karakter”. Dit middeleeuwse dorp is ontstaan in een amfitheater in een klif die uitkijkt op een mooi kasteel. Om bij het kasteel te komen dient u een doolhof aan straatjes afgewisseld met bogen te doorkruizen. Hoewel het kasteel zijn levenslicht zag in de 12e eeuw, heeft het in de 17e eeuw zijn huidige uiterlijk met 4 torens gekregen.

BALAZUC

Balazuc Balazuc

Het dorp Balazuc bevindt zich in een erg mooie omgeving. Gelegen op een klif met uitzicht op de Ardèche. Haar smalle straatjes vormen een doolhof vol met stenen huizen die getuigen van haar middeleeuwse verleden. Haar Romaanse kerk en de vierkante toren zijn twee goede voorbeelden. Vanaf de top van de “tour de la reine” heeft u een erg mooi panorama uitzicht over het dorp. Op 15 minuten te voet vanaf Balazuc kunt u het gehucht Viel Audon bezoeken, waar de oude huizen gerenoveerd zijn.

LABEAUME

Labeaume Labeaume

Omringt door in de rotsen uitgehouwen grotten, ligt het dorp Labeaume aan de oevers van de rivier Beaume. Haar straatjes vormen een waar doolhof waar de huizen zich bevinden aan smalle geplaveide straatjes en kleine doorgangetjes. Vanaf de grote hoogte van zijn rots steekt het kasteel boven het dorp uit zodat we daaronder de hangende tuinen ontdekken, ingericht op de verticale gedeeltes van de kaap boven de rivier.

GROTTE CHAUVET

Grotte Chauvet Grotte Chauvet

Deze grot, gelegen vlakbij de pont d’Arc, is in 1994 ontdekt door drie speleologen. De grot is uitzonderlijk omdat verschillende zeldzame karakteristieken hier samen komen: zijn oudheid en de staat waarin de grot bewaard is gebleven. Het is het best geconserveerde pariëtale erfgoed en het belangrijkste wat betreft het Aurignacien tijdperk (zo’n 36.000 jaar geleden). Zijn afmetingen (8500m2) en de rijke muurschilderingen zijn de vroegste grote artistieke uitingen tot op heden bekend.

LAVENDELMUSEUM

Musée des Lavandes Musée des Lavandes

In het dorp Saint Remèze, nodigt het Lavendelmuseum u uit om alle geheimen van deze plant, bekend om zijn kleur en geur, te ontdekken. Afhankelijk van uw bezoek maakt u kennis met de verschillende soorten lavendel en de kweekprocessen. Ook is het mogelijk te assisteren bij het winnen van essentiële olie uit de bloem. Uiteraard biedt een winkeltje u, aan het einde van uw bezoek, de mogelijkheid om ambachtelijke producten op basis van lavendel aan te schaffen.

BANNE

Banne Banne

Dit dorp in het zuiden van de Ardèche ligt aan de voet van het massief van de Cevennen. Rond de ruïnes van het kasteel geven de verschillende huizen met de ronde stenen nog goed de kenmerkende stijl van de architectuur van de “Bas-Vivarais” weer. Waaronder een trap buitenom naar de eerste verdieping die toegang biedt aan een overdekt terras, de begane grond wordt ingenomen door de oude stallen en kelder. De stad is tevens rijk aan hunebedden.

PONT D'ARC

Pont d'Arc Pont d'Arc

Deze natuurlijke arc die de Ardèche overspant is zonder twijfel de meeste karakteristieke plaats van de regio. Het moet gezegd worden dat deze plaats van ongekende schoonheid is: de rivier heeft in de rotsen een monumentale arc uitgeschuurd met verrassende afmetingen ( 54 meter hoog en 59 meter breed). Het is de enige arc in Frankrijk die zich boven een nog actieve rivier bevindt. De pont d’Arc, maakt deel uit van de “Grand site de France” en is de toegangsdeur tot de Gorges de l’Ardèche.

GROTTE DE LA MADELEINE

Grotte de la Madeleine Grotte de la Madeleine

In het dorp Saint-Remèze bevindt zich in de grot van Madeleine een spectaculair schouwspel, gevormd door ondergrondse rotsen en water. Met zijn 500 meter lengte en ruim 25 zalen biedt deze grot u een klank- en lichtspel om u de rijke concreties in de rode en gele tinten te laten ontdekken (stalactieten, stalagmieten etc.)

GROTTE DE LA COCALIERE

Grotte de la Cocalière Grotte de la Cocalière

Op de kruising van de Cevennen, de Gard en de Ardèche vindt u de grot van Cocalière. De grot, uitgegraven in kalksteen, maakt deelt uit van een enorm ondergronds complex, dat zich uitstrekt over ongeveer 30 kilometer. Bijgenaamd de diamanten grot nodigt zij u uit om de wondere wereld onder de grond te komen ontdekken. Tijdens een bezoek van een uur kunt u genieten van de kracht van het water en de rotsen: stalactieten, stalagmieten, maar ook schijven, ronde concreties en fijne draperiën.

PONT DU DIABLE

Pont du Diable Pont du Diable

De legende verhaalt dat de duivel deze brug heeft gebouwd zodat jonge geliefden elkaar aan de andere kant van de rivier konden ontmoeten in ruil voor een ziel. Men zegt dat we ’s nachts nog steeds de weeklagen horen van hen die er niet in geslaagd zijn terug te keren door de brug opnieuw over te steken! Deze basalten arc die tientallen meters boven de Ardèche uittorent kan worden bewonderd vanaf het kiezelstenen strand er tegenover.

BOS VAN PAIOLIVE

Bois de Païolive Bois de Païolive

Op enkele minuten van de camping bevindt zich het bos van païolive. Dit indrukwekkende woud van kalkstenen rotsen met verschillende vormen strekt zich uit over meer dan 15 kilometer. Deze minerale en plantaardige chaos heeft heuze natuurlijke sculpturen voortgebracht, zoals de beer en de leeuw die elkaar lijken aan te vallen. Al wandelend over de paden kunt u de biodiversiteit van dit fabelachtige dierenpark ontdekken.

CAMPING BEL AIR

Camping Bel Air Camping Bel Air

Camping Bel’Air verwelkomt u in het zuiden van de Ardèche en biedt u toegang tot de mooiste bestemmingen van de Ardèche. Ons etablissement is het ideale startpunt om de cultuur, het erfgoed en de verschillende landschappen van deze groene, in zon badende regio te ontdekken.

Welkom in het hart van de Ardèche


De Ardèche brengt alle facetten samen voor uw ideale vakantie. Tijdens uw uitstapjes kunt u de cultuur en de geschiedenis en de verschillende aspecten van het erfgoed en de levensstijl van dit prachtige gebied ontdekken.

Voor de sportievelingen vindt u er een groot scala aan sport-, outdoor- en watersportactiviteiten, om u een actief en verrassend verblijf te bieden.

De natuurliefhebbers raden we aan te genieten van de uitgestrekte bossen en velden. Zo kunt u de stress van het alledaagse vergeten en onvergetelijke momenten delen met familie of vrienden.

Découvrez l'Ardèche
 

VERBLIJFSDATUM

TYPE VERBLIJF